UncategorizedŠOKOLADO IR VISKIO DERINIMAS

Viskio ir šokolado derinimas: skonių harmonija su LAROCHÉ šokoladais

Viskio ir šokolado derinimas yra subtilus menas, leidžiantis atrasti naujas skonines patirtis. Tinkamai parinktas šokoladas gali atskleisti viskio skonio niuansus, o viskis – pabrėžti šokolado subtilybes. Lietuviškas prekės ženklas LAROCHÉ siūlo aukščiausios kokybės rankų darbo šokoladus, kurie puikiai tinka derinimui su įvairiais viskiais.

Pagrindiniai derinimo principai

  1. Skonio intensyvumo balansas: Švelnesni viskiai geriau dera su lengvesniais šokoladais, o intensyvūs ir dūminiai viskiai – su sodresniais šokoladais.​
  2. Papildantys skoniai: Šokolado sudėtyje esantys ingredientai, tokie kaip riešutai, vaisiai, uogos ir prieskoniai, gali sustiprinti viskio skonio natas.​
  3. Kontrastas: Saldus šokoladas gali sušvelninti stiprų bei dūminį viskius, sukuriant harmoningą skonio balansą.​

LAROCHÉ šokoladų ir viskio derinių rekomendacijos

Šis unikalus šokoladas sujungia japoniškos matcha arbatos, traškių grikių, saldžių braškių ir gaivaus laimo skonius. Šokoladas pelnė „Academy of Chocolate“ bronzos apdovanojimą 2020 metais. ​

Derinimo rekomendacija:
Single malt. Puikiai dera su japonišku viskiu (pvz., Nikka, Hibiki ir pan.), kuris pasižymi lengvu, elegantišku ir subtiliu charakteriu. Taip pat tinka su lengvu Lowland škotišku viskiu (pvz. Auchentoshan, Glenkinchie, Bladnoch ir pan.).
Blended. Viskiai (pvz., Back to Black, Johnnie Walker Black Label, Chivas Regal, Monkey Shoulder ir pan.) dažnai būna subalansuoti, su vanilės, vaisių, karamelės ir lengvo dūmo natomis.

Caramel chocolate with ginger and masala LAROCHÉ N° 2

Šis šokoladas sujungia saldžią karamelę su aštriu imbieru ir egzotiškais masala prieskoniais, suteikdamas šildantį ir kompleksišką skonį. Jo karamelės ir imbiero skoniai pabrėžia burbono natūralias vanilės ir prieskonių savybes. Šokoladas pelnė „Academy of Chocolate“ bronzos apdovanojimą 2020 metais.

Derinimo rekomendacija:
Burbonas. Derinkite su amerikietišku burbonu (pvz., Maker’s Mark, Woodford Reserve, Buffalo Trace ir pan.), kuris papildys karamelės ir prieskonių natas.
Single malt. Puikiai dera su Highland škotišku viskiu (pvz. Glenmorangie, Dalmore, Highland Park ir pan.)

Ruby chocolate with pistachios and berries LAROCHÉ N° 4

Ruby šokoladas – ketvirtoji šokolado rūšis, išsiskirianti natūralia rožine spalva ir vaisinėmis natomis. Derinys su pistacijomis ir uogomis suteikia šiam šokoladui išskirtinį skonį.

Derinimo rekomendacija:
Single pot still. Vaisinis ruby šokolado profilis puikiai dera su Airijos viskiais (pvz., Redbreast, Green Spot), kurie pasižymi lengvu ir vaisišku skoniu.

Single malt. Taip pat galima derinti su Speyside škotiškais viskiais (pvz. Glenfiddich, Macallan, Glenlivet, Balvenie ir pan.).

64% Dark chocolate with cocoa beans, coffee, pollen and pepper LAROCHÉ N° 5

Šis tamsusis šokoladas sujungia intensyvų kakavos skonį su kavos, žiedadulkių ir pipirų natomis, suteikdamas gilų ir kompleksišką skonį.​ Stipresnis tamsusis šokoladas su kava ir prieskoniais sustiprins burbono gilumą ir suteiks sodresnį skonio potyrį.

Derinimo rekomendacija:

Dūminis. Intensyvus ir kompleksiškas skonis dera su dūminiu škotišku Islay viskiu (pvz., Laphroaig, Ardbeg).
Burbonas. Puikia dera su amerikietišku burbonu (pvz., Maker’s Mark, Woodford Reserve, Buffalo Trace) pasižymi sodriomis vanilės, karamelės, ąžuolo ir prieskonių natomis.
Ruginis. Taip pat puikiai tinka su Kanados ruginiu viskiu (pvz., Lot 40, Crown Royal Rye), kuris turi prieskonių ir lengvo dūmo natų.

Milk chocolate with apples, orange peel and cinnamon LAROCHÉ N° 6

Šis šokoladas sujungia kreminį pieniško šokolado skonį su obuolių, apelsinų žievelių ir cinamono natomis, primenančiomis šiltą obuolių pyragą.​ Jo vaisinės ir švelnios prieskonių natos puikiai papildo blended viskius, kuriuose vyrauja subalansuoti vaisiniai ir medaus niuansai.

Derinimo rekomendacija:

Single malt. Puikiai dera su Taiwan Kavalan viskiu, kuris dažnai turi tropinių vaisių ir vanilės natų. Taip pat gali būti derinamas su Irish viskiu, pasižyminčiu švelniu ir vaisišku profiliu (pvz., Jameson, Redbreast, Green Spot).
Blended. Viskiai (pvz., Back to Black, Johnnie Walker Black Label, Chivas Regal, Monkey Shoulder) dažnai būna subalansuoti, su vanilės, vaisių, karamelės ir lengvo dūmo natomis.

Kaip degustuoti?

  1. Pasiruoškite: Pasirinkite šokoladą ir viskį, kuriuos norite derinti. Užtikrinkite, kad jie būtų kambario temperatūros. Įkvėpkite oro, nusiteikite maloniems potyriams. ​
  2. Įvertinkite aromatą: Pauostykite šokoladą, siekdami suprasti jo kvapą. Tada pauostykite viskį, atkreipdami dėmesį į jo aromato niuansus.
  3. Ragaukite šokoladą: Įsidėkite gabalėlį šokolado į burną, prispauskite lėžuviu prie gomurio ir leiskite jam lėtai tirpti, kad atsiskleistų visi skoniai.​ Iš karto nekramtykite, pakenktėkite bent 15 sekundžių.
  4. Ragaukite viskį: Kai šokoladas pradeda tirpti, gurkštelėkite viskio ir leiskite skoniams susijungti, jausdami, kaip jie vienas kitą papildo, kontrastuoja ar išryškina skonio savybes. Sekite po to sekančius poskonius.

Toks požiūris į šokolado ir viskio derinimą leidžia mėgautis gurmaniškais atradimais, kuriuos galima pritaikyti pagal savo asmeninius skonio pomėgius. Linkime gardžių eksperimentų ir skonių kelionių!

TAI YRA TIK REKOMENDACINIO POBŪDŽIO INFORMACIJA. ŠIS STRAISPNIS NERAGINA VARTOTI ALKOHOLIO AR PIRKTI PAMINĖTŲ GAMINTOJŲ PRODUKCIJOS. TAI NĖRA REKLAMA. ALKOHOLIS KENKIA SVEIKATAI IR GYVENIMO KOKYBEI.

asd

kkkk

Follow Us
d