LAROCHÉ – tortų konkurso nugalėtojai
Apie viską nuo pradžių. Gavome netikėtą pasiūlymą sudalyvauti tortų čempionate, kuris vyksta Vilniuje jau ne pirmus metus. Organizatoriai patikino, kad bus labai kompetetinga komisija, renginys tarptautinis. Mes kaip visuomet buvom susikoncentravę į savo kasdienius darbus ir reikaliukus. Apsvarstėme savo užimtumą ir nusprendėme sudalyvauti. Juk pasitikime savimi ir žinome ką darome. Viskam turėjome vos dvi savaites, todėl iš karto ėmėmės pasiruošiamųjų darbų, planavimo ir pojektavimo.
Festivalis-renginys-konkursas. „We Are Revolution“ – tarptautinis festivalis dedikuotas renginių idėjoms ir tendencijoms. Festivalyje vyksta ekspozicijos, konferencijos, konkursai bei apdovanojimai.
Apdovanojimų kategorijos labai įvairios, orientuotos į sričių profesionalus. Šiais metais renginių kategorijos buvo šios: B2B renginys, B2C renginys, Sporto renginys, B2E renginys, Festivalis, Kultūrinis renginys, Instaliacija / scenografija / dekoras, Geriausia renginio koncepcija, Ne pelno / socialinės atsakomybės renginys. Vertinimo komisiją sudarė tarptautinė 11 asmenų komisija. Be šių apdovanojimų vyko trys konkursai iš mūsų veiklos sferos: vedėjų, dekoro ir tortų.
LAROCHÉ festivalyje Revolution dalyvavo pirmą kartą – tortų konkurse, klasikinio torto kategorijoje. Tortų konkurso tema buo: Vestuvės Pacuose – turėjo atsispindėti prabanga, išskirtinumas, to laikmečio skonio niuansai. Apie visas konkurso detales, komisiją ir Laroche kūrybą – tekstas žemiau.
Video reportažas iš LNK
Originalus video turinys ir autorinės teisės priklauso LNK, Labas Vakaras Lietuva, 2024 05 24. Nuoroda
LAROCHÉ tortas „Balerina“ – Revolution 2024 pirmosios vietos nugalėtojas
Tai daugiametės darbo, nenutrūkstamų mokslų ir nuoširdaus atsidavimo rezultatas – tortas „Balerina“. Džiaugiamės laimėję šį geriausio torto titulą tarptautiniame Revolution renginyje. Mums tai teikia daug džiaugsmo ir leidžia įsitikinti, jog judame teisinga kryptimi.
Konkursui ruošėmės dvi savaites. Tiek laiko truko visų dekoracijų gamyba rankomis – lapelis po lapelio, šakelė po šakelės. Įgalinome visą savo patirtį koncepto kūrimui ir konstrukcijos sprendimams. Šiam tortui buvo gaminamas specialios konstrukcijos stovas ir laikikliai. Prie projekto prisidėjo 8 žmonės. Svarbu paminėti tai, kad visos torto puošimo detalės buvo valgomos. Šis konkursinis tortas siekė beveik 2 metrų aukštį.
Torto skonis ir aromatas abejingų nepaliko! Pristatome, mūsų naujausias kūrinys – „Pasiflorų ir Yuzu“. Žiūrėti MENIU. Šiame recepte sudėta daugybė know-how žinių, ingridientų derinimo subtilybių, pasitelkti egzotiški ingredientai. Kaip visuomet – jokios chemijos ir dirbtinių skonių ar kvapo akseleratorių. Esame ištikimi savo giliam įsitikinimui – kokybė ir natūralumas yra svarbiausia.
Didžiuojamės visa savo komanda ir tikimės galėsime Jus nustebinti dar ne kartą! 🙂 Norintys tokių įspūdingų kūrinių savo šventėse – kviečiami kreiptis.
Konkurso vertinimo niuansai:
Konkursinių darbų reikalavimai, kurie buvo keliami dalyviams (oficialu):
1. Konkurso dalyvis pasirinktinai turi panaudoti mažiausiai vieną iš pateiktų skoninių ir tekstūrinių elementų: medus, imbieras, gvazdikėlis, cinamonas, rožių vanduo ir/ar sluoksniuota sviestinė tešla. Konkursinis darbas turi būti įspūdingo skonio ir reginio konditerinis šedevras, kuriamas laisva tema.
2. Privaloma torto surinkime panaudoti mažiausiai 4 skirtingas tekstūras.
3. Orientacinis torto aukštis: nuo 40 centimetrų.
4. Torto dekoras privalo būti valgomas.
Komisijos nariai kiekvieną kriterijų vertino balais nuo 1 iki 10. Tortai buvo vertinami pagal šiuos kriterijus: temos atitikimas / skonių ir tekstūrų suderinamumas / vizualinis aspektas, įskaitant dekorą, idėją ir jos pristatymą / pasirinktų technikų kompleksiškumas ir jų realizavimas / spalvų tematinis suderinamumas ir pritaikymas.
Konkursas vyko Vilniuje, viešbučio PACAI vidiniame kiemelyje 2024 05 24.
Vertinimo komisijos nariai:
Šefė konditerė, kepinių ir desertų instruktorė
Jekaterina Zvonkuvienė
Šiuolaikinės konditerijos pradininkė Lietuvoje, taip pat lektorė ir mokytoja, kurianti ir dalijanti savo įžvalgas šiame saldžiųjų kūrinių pasaulyje.
Virtuvės šefas ir konditeris
Evaldas Juška
Šv. Ignaco lojolos kolegijos Kulinarinio meno programos Lektorius, Arrivee restorano bei Sweet Moon desertinės pagrindinis konditeris ir gamybos vadovas. Tarptautinių konkursų prizininkas ir laureatas.
Maisto technologė, desertų instruktorė
Dovilė Valentienė
Pastry chef, maisto technologė, lektorė, šokolatje. Tarptautinių prestižinių gastronomikos konkursų aukso medalių laimėtoja. Pasaulio kulinarijos čempionatas „Culinary World Cup 2022“ – aukso medalis. Pasaulio kulinarijos olimpiada „IKA Culinary Olympics 2020“ – aukso medalis.
Vestuvių planuotoja
Laura Vagonė
Vestuvių planuotoja, „Lapės vestuvės“ įkūrėja. LAROCHÉ partnerė ir klientė.
TV laidų vedėja ir knygų autorė
Beata Nicholson
Lietuvos laidų vedėja, žurnalistė ir kulinarinių knygų autorė bei verslininkė.
Renginio galerija
Nuotraukų autoriai: Jurgita Lukos ir oficialios festivalio nuotraukos Mantas Gudzinevičius
Vilniuje išrinktas įspūdingiausias 2024-ųjų tortas – jo aukštis siekė 2 metrus
Delfi straipsnis