LAROCHÉUola
LAROCHÉ istorija prasidėjo dar 2016 metais. Desertų studijos įkūrėja Donata Martinaitienė šią veiklą pradėjo vedama aistros prancūziškai konditerijai ir nenumaldomam smalsumui. Baigusi maisto technologijų studijas ir įvairius privačius mokymus pas Lietuvos ir pasaulio konditerijos šefus, Donata ryžosi atidaryti desertų studiją ir ją pavadino LAROCHÉ. Šis prancūziškas pavadinimas puikiai apibūdina įkūrėjos charakterį ir stiprybę. Žodis la roche verčiamas kaip uola.
Pradžioje buvo gaminami prancūziški musinio tipo tortai ir pyragėliai, vėliau ir klasikiniai biskvitiniai tortai. Juos sekė macarons, kanelės, eklerai ir kiti konditerijos gaminiai.
2019 metais pradėjome kurti ir gaminti LAROCHÉ CHOCOLATE šokoladus, bei bonbon saldainius.
Esame kūrybingi žmonės, atsidavę savo profesijai, nuolatos tobulėjame ir be paliovos kuriame naujus desertus.
Donata Martinaitienė, įkūrėja
RYŽTNGA PRADŽIA
Tai buvo ryžtingas ir užtikrintas Donatos Martinaitienės gyvenimo sprendimas - pradėti kurti ir atidaryti desertų studiją. Užgimsta naujas prekinis ženklas Lietuvoje - LAROCHÉ. Donata kuria ir dirba viena, kiek vėliau įdarbinamas pirmasis žmogus.
PIRMOJI PLĖTRA
Projektui pasiteisinus nuspręsta plėstis: įrengiama nauja erdvi ir moderni studija, priimama darbuotojų ir suformuojama komanda. Iššūkių daug, tačiau ryžtas ir aistra profesijai veda pirmyn. Gaminami tortai ir pyragėliai, kepami eklerai, macarons ir kita produkcija.
Pristatomas Šokoladas
Prie veiklos prisijungia Donatos vyras Andrius. Pradedamas kurti šokoladų ir pakuotės konceptas. Kiek vėliau išliejamos pirmosios šokolado plytelės. Noras judėti pirmyn priveda prie bonbon stliaus saldainių kūrimo. Šokolado pakuotė įvertinta NAPA bronzos tarptautiniu apdovanojimu.
Antroji Plėtra
LAROCHÉ tampant vis geidžiamesniu desertų gamintoju, nusprendžiama plėsti veiklą: atnaujinama ir papildoma įranga, priimamas naujas personalas. Plečiamas asortimentas ir paslaugų spektras. Kuriamas prekybos tinklas kituose Lietuvos miestuose.
Pasaulinis Pripažinimas
LAROCHÉ CHOCOLATE įvertinama prestižiniu „Academy of Chocolate“ (Didžioji Britanija, Londonas) bronzos apdovanojimu už šokoladų unikalumą derinant ingredientus ir puikius skonių derinius. Tai pastebėjo Lietuvos žiniasklaida ir taip pat apdovanojo dėmesiu.
Naujos paslaugos verslams
Plečiamas ir asortimentas ir paslaugų spektras. Pradedame dirbti B2B segmente: kuriame „white label“ šokolado produkciją, teikiame verslo dovanų sprendimus. Vis aktyviau pradedame dirbti su renginių organizatoriais ir vestuvių planuotojais, reklamos agentūromis. Pradedame bendradarbiavimų su daugiau nišinių krautuvėlių.
Tarptautinis dėmesys
LAROCHÉ produkcija ir pakuotė pastebima pasaulyje. Kaip vizualus menas ir sektinas pavyzdys, LAROCHÉ CHOCOLATE produkcija publikuota dviejose knygose: „Wrap It Up“ (Hong Kong, SANDU leidykla) ir „Favorite Design Chocolate Edition“ (Pranzūzija, Favorite Design leidykla). Vokietijos žurnalas, kuris specializuojasi į saldėsių ir delikatesų pramonę „SG Magazine“ parašė straipsnį „A Hint of Chocolate Luxury“, kuriame rašė apie LAROCHÉ šeimos amatininkų verslą.
Produkcija kavinėms
LAROCHÉ prekiniam ženklui tapus geidžiamu visoje Lietuvoje, pradedame tiekti konditerijos produkciją į kitus miestus. Mūsų kuriamais desertais nuo šiol gali mėgautis ne tik Kauno gyventojai.
Tarptautinis dėmesys
LAROCHÉ produkcija ir vėl buvo pastebėta pasaulyje. Šį kartą mūsų produkcija buvo publikuota knygoje „Package for Life: Chocolate“ (Hong Kong, Victionary leidykla). Tai itin didelės apimties ir vertinamas leidinys, kuris leidžiamas visame pasaulyje.
Pasaulinis Pripažinimas
LAROCHÉ BONBON saldainiai įvertinami prestižiniais „Academy of Chocolate“ (Didžioji Britanija, Londonas) sidabro ir bronzos apdovanojimais už išskirtinius skonius ir kokybę.
Geriausias tortas Lietuvoje
LAROCHÉ laimėjo pirmąją vietą tortų konkurse „Revolution“ - tarptautiniame renginių ir inovacijų festivalyje, vykusiame Vilniuje 2024 m. gegužės mėn. Oficialiai LAROCHÉ geriausi Lietuvoje!
Nesustojame šiandiena
Nuolatos tobulėjame mokymuose ir pristatome naują produkciją, kuriame naujus skonius. Naujiname ir įsigijame naują gamybos įrangą. Plečiame partnerių tinklą ir planuojame šviesų rytojų.
PRDUKCIJAJums
LAROCHÉ desertų studijos išdirbti ir laiko patikrinti kūriniai bei paslaugos. Kviečiame peržvelgti: