Kakava: gėris tavo kūnui ir sielai?

By | 2018-12-29T10:24:57-02:00 14 lapkričio, 2018|Categories: Šokoladas|Tags: , , |

Gryni, neapdoroti kakavos milteliai yra pilni flavonoidų, kurie veikia kaip natūralūs antioksidantai. Kakava dažnai yra priskiriama prie SUPER MAISTO (superfoods).

Antioksidantai apsaugo kūną nuo senėjimo ir laisvųjų radikalų sukeltų ligų. Neapdorotos kakavos sudėtyje yra iki keturių kartų daugiau antioksidantų lyginant su tradiciniais kakavos milteliais ir turi didžiausią iš visų natūralių maisto produktų antioksidacinę vertę pasaulyje!

JAV Kornelio universiteto mokslininkai neseniai atrado, kad neapdorotos kakavos sudėtyje yra beveik dvigubai daugiau antioksidantų lyginant su raudonuoju vynu ir tris kartus daugiau antioksidantų nei žaliojoje arbatoje. Kakavoje esantys flavonoidai gali užkirsti kelią kraujo oksidacijai ir arterijų užkimšimui riebaluose esančiomis medžiagomis. Taip pat buvo nustatyta, kad kakava padeda reguliuoti kraujospūdį ir mažina cholesterolio kiekį, stiprina imuninę sistemą.

Kakavos pupelėse taip pat yra daug magnio – mineralinio ir gyvybiškai svarbaus elektrolito, kuris yra susijęs su kūno nervų sistema.

Kakava yra puikus sieros šaltinis, kuri yra susijusi su sveikais nagais, blizgiais plaukais ir sveikomis kepenimis bei kasa.

Išgėrus puodelį karštos kakavos prieš valgį sumažės apetitas, organizmas susibalansuos ties normaliu kūno poreikiu medžiagoms. Pasak dr. Gabriel Cousens, tai įvyksta dėl kakavoje esančios monoaminooksidazės fermentų inhibitorių (MAO inhibitorių), kurie yra susiję su svorio mažėjimu.

Tačiau žinome, jog gerais dalykais piktnaudžiauti negalima. Kakava turi pakankamai stiprų poveikį centrinei nervų sistemai, o pernelyg didelis kiekis gali trikdyti kalcio normas. Nevertėtų valgyti daugiau nei 40 gramų (arba keturių – šešių kupinų šaukštelių) neapdorotos kakavos per dieną. Mėgaukitės saikingai.

Turime paminėti, jog šis straipsnis nėra tinkamas kakavos gėrimo produktams, produktams prekybos centrų lentynose. Šis straipsnis yra apie neapdorotą gryną (RAW) kakavą.

Leave A Comment