ŠokoladasRuby šokoladas

Ruby šokoladas

Ruby šokoladas tai ketvirtoji šokolado rūšis išvesta ir sukurta Belgų-Šveicarų kompanijos „Barry Callebout”, turinčios daugiau kaip 100 metų patirtį. Procesas buvo pradėtas dar 2004 metais. 2009 metais kompanija užpatentavo šio šokolado skonį ir gamybos įpatumus. Roby šokoladas buvo pristatytas 2017 metais specialiai šiai progai dedikuotame renginyje Šanchajuje ir vadinosi „4’oji šokolado rūšis”. Taigi šio šokolado kūrimo ir kakavos vaisių auginimas užtruko apie 13 metų, kol kompanija galėjo produktą pasiūlyti mums – ragautojams.

„Ruby” kakavos vaisius su sėklomis viduje ir Ruby šokoladas.

Iki šiol buvo trys šokolado rūšys: tamsusis, pieniškas ir baltas. Pastarasis buvo sukurtas netgi prieš 80 metų. Ružavas Ruby šokoladas nuo 2017 metų oficialiai yra ketvirtoji rūšis. Šokoladas pavadinimą „Ruby” (rubinas) gavo dėl savo ryškios ružavos spalvos. Svarbu paminėti, jog ši spalva yra natūrali ir be pridėtinių dažiklių.

Ruby šokoladas gaminamas iš kakavos vaisių pupelių augančių Dramblio Kaulo Krante, Ekvadore ir Brazilijoje. Tai nėra vienos kakavos rūšies šokoladas, tai skirtinguose regionuose Vakarų Afrikoje ir Pietų Amerikoje augusių vaisių mišinys.

Skonio savybės kaip ir spalva yra išskirtinės, kurių iki šiol neragavome. Tekstūra: glotnus ir kreminis, kažkas tarp pieniško ir balto šokolado. Skonis: ne persaldus, ne pieniškas, ne kartus – pasižymi uogų vaisiškumu ir rūgštumu, jaučiamas šviežumas.

Su padidžiavimu pristatome mūsų Ruby šokolado interpretaciją:

Daugiau apie šokoladą: Parduotuvėje arba pas mus studijoje Linkuvos g. 58, Kaunas.

Šaltiniai: Wikipedia, Callebout.

AUKŠTYN