ŠokoladasRagaukite šokoladą kaip profesionalas

Ragaukite šokoladą kaip profesionalas

Ar kada nors susimąstėte kaip derėtų skanauti šokoladą, kad išgautumėte maksimalų pasitenkinimą iš vieno kasnelio? Patarsime Jums kaip tą daryti taisyklingai, kaip tą daro profesionalai. Turiu pabrėžti, jog tai tik mūsų nuomonė ir vienas iš daugybės skonio atskleidimo metodų. Tačiau pabandyti verta!

Visą ragavimo ritualą skaidysime į septynis punktus.

  1. Užsimerkite ir tris kartus įkvėpkite. Taip nuraminsite savo mintis ir pajausite buvimą dabartyje.
  2. Paimkite šokolado pakuotę. Ją nužvelkite, įvertinkite kas Jums patinka. Per daug į detales, sudėtį ir panašius dalykus nesileiskite. Išpakuokite šokoladą, atsilaužkite gabaliuką.
  3. Tuomet atidžiai šį šokolado gabaliuką apžiūrėkite: kokia spalva, kokia tekstūra, kas ant šokolado užberta, kas šokolado viduje. Įvertinkite bendrą vaizdą.
  4. Lengvai tarp pirštų patrinkite ir pridėkite prie nosies – giliai įkvėpkite. Pajausite tikrą šokolado aromatą, kadangi šilti pirštai padėjo jam atsiskleisti.
  5. Nurykite seiles. Tikrąja to žodžio prasme.
  6. Atsikąskite nedidelį gabalėlį. Lėtai sukramtykite ir leiskite šokoladui tirpti tarp lėžuvio ir gomurio. Dabar jau neišsižiokite, nekramtykite ir stenkitės kiek galima ilgiau nenuryti. Tiesiog mėgaukitės skoniu. Jeigu norite, galite užsimerkti – tai padės labiau susikoncentruoti į tai ką dabar darote.
  7. Kuomet jau būsite šokoladą nuriję, per burną įtraukite „gurkšnį” gryno oro. Tai padės pajausti visus galimus poskonius. Minutėlę kitą likite susikoncentravę, nieko negerkite ir nevalgykite.

Jeigu norite pakartokite ritualą nuo trečio punkto. Tikėtina, kad atrasite kažką naujo.
Skanaus!

AUKŠTYN